Цена: 5900.00ден.

 НОВА 2020 година
 
ИСТАНБУЛ
 

 
 
Истанбул е единствен град во светот сместен на два континента Европа и Азија, чија историја започнува пред 2600 години.
 
29.12.2019 Поаѓање на групата во 16 ч, преку Грција, ноќно возење со попатни одмори.
30.12.2019 Пристигнување во Истанбул во утринските часови, сместување во хотел во центарот на Истанбул. Слободно време за шопинг во Капали и Аксарај Чаршија. Факултативна вечера во национален ресторан со програма и мени на турската кујна. Нокевање.                                                                          
 
31.12.2019 Појадок. Организирано панорамско разгледување на градот со локален водич: Султанахмедовата (Сината) џамија, хиподромот, Аја Софија, Топкапи палатата, палатата Долма Бахче - последна резиденција на Отоманската Империја.... Вечерта дочек на новата 2020 на плоштад во Кумкапи или во национален ресторан со програма и мени на турската кујна. Ноќевање.
 
01.01.2020 Појадок. По појадокот се поминува преку мостот Галата, Римскиот аквадукт посета на Патријаршијата, прошетка на  плоштадот Таксим, Факултативно крстарење со брод со локален водич по Босфорот - со единствена можност за запознавање на палатите од двете страни на каналот и пловење под мостовите кои ги поврзуваат Европа со Азија... На крај посета на трговскиот шопинг центар ФОРУМ. Вечерта поаѓање за Македонија преку Грција, ноќно возење со попатни одмори.
 
02.01.2020 Пристигнување во Македонија  во раните утрински часови.
 
ЦЕНА:  5900 денари
 
  Во цената е пресметано:
 
  - автобуски превоз на дадената релација
 
  - 2 ноќевања со појадок во хотел со 3*
 
  - разгледување на Истанбул со локален водич
 
  - организација и придружник на патувањето
 
Во цената не е пресметано:
- патничко здравствено осигурување - задолжително - (200 денари)
- факултативно крстарење со брод по Босфорот - 15 € (резер. во агенција)
- факултативна посета на палатата Долма Бахче со водич – 25 € (резер. во агенција)
- свечена вечера во национален ресторан на 30.12. – 30 € (резер. во агенција)
- свечена вечера во национален ресторан на 31.12. – 50 € (резер. во агенција)
- факултативна посета на Аја Софија со водич -15 € (резер. во агенција)
- влезници за други културни знаменитости
 
 
 
Напомена: Краен рок на пријавување до 20.12.2019 година.