КОПАОНИК
 
   НИШ - НОВИ ПАЗАР- ПРИШТИНА
(
ЦЕНА: 4.600, денари)

 
КОПАОНИК  е најпознат туристички скијачки центар, најголем планински масив  и Национален парк во Србија.

БРЗЕЧЕ е туристичка населба со многу хотели, вили и апартмани, во подножјето на Копаоник, на само 15 км од самиот ски – центар Копаоник. Жичарите Бела река 1 и 2 го поврзува Брзече со централниот ски центар.

08.03.2019 Поаѓање во 3:00 ч. преку Г.П. Табановце, посета на Ниш- каде може да се посетат: Нишката Тврдина,Череп Кулата изградена  со глави на српските востаници - (952 глави сега останати 58), нацистичкиот логор од II св. војна, казанџиското сокаче..Се поаѓа за Копаоник- прошетка низ ски центарот, па сместување во Брзече во вила  Иванович. Вечера. Ноќевање.
                                                                                                   
09.03.2019 Појадок.
Факултативен излет до Нови Пазар – кој се наоѓа во историскиот регион Санџак. Прошетка во центарот на градот и разглед на знаменитостите на градот:Хамамот-старото турско купатило,градската тврдина,Алтун Алем џамијата,Амира –Агин Хан,црквата св.Петар и Павле-Петрова црква од 13век..Враќање во Брзече со попатна посета на ски центарот Копаоник .Свечена 8- мо мартовска вечера со музика. Ноќевање.       
                                                                                                                                               
10.03.2019 Појадок. 
Поаѓање за Косово, посета на главниот град Приштина, каде може да се видат знаменитостите:Сахат кулата,плоштадот Мајка Тереза, градската Чарши Џамија,царската џамија Фатих, па посета на трговски шопинг центар. Се продолжува за Македонија преку г.п. Блаце и пристигнување во доцните вечерни часови.

ЦЕНА: 4.600, денари

Во цената е пресметано:                                                                                                                                                 
- автобуски превоз на дадената релација                                                                                                                       
- сместување во вила Иванович 
1 полупансион +1ноќевање со појадок,    
 
- свечена 8-мо мартовска вечера со музика
  - лиценциран придружник на патувањето.

Во цената не е пресметано:
- патничко здравствено осигурување   

  - излет до Нови Пазар - 10 евра
- влезници за посетите и други неспоменати услуги                                                                                                           
Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување
Напомена :  Рок на пријавување  до  25.02.2019 година