НОВА 2020 В0    
 

РИМ - ВАТИКАН -   БАРИ - НЕАПОЛ

 
Сите патишта водат во РИМ Вечниот Град кој е музеј на отворено за милионите туристи кои го посетуваат. Седиштето на “светата столица” - Ватикан е во самото срце на Рим, каде се издига најголемата црква - ”Св. Петар”. Неапол - град под вулканот Везув, град на пицата...

29.12.2019 Поаѓање на групата во 15.45 ч се патува преку Игуменица за Бари. Поаѓање во 23  ч со брод од Игуменица за Бари (Италија).
30.12.19 Пристигнување во Бари во утринските часови па продолжување за Рим. Попладнето  разгледување на Рим со локален водич: Римскиот Форум, Колосеумот, Форумот на цар Трајан, Капитол, плоштадите Венеција и Еспанија, Шпанските скали, Фонтана Ди Треви. Сместување во хотел. Ноќевање.
31.12.19 Појадок. Факултативно разгледување на Ватикан со локален водич: Ватикан -ските музеи, цр Св. Петар, Сикстинската Капела... Слободно време во центарот на Рим, па враќање в хотел со можност за попатна посета на шопинг центар. Вечерта дочек на Новата 2020 год. на плоштад со многу музички групи и традиционално богат огномет. По полноќ враќање вo хотел. Ноќевање.
01.01.20 Појадок. Поаѓање за Бари со попатна посета на Неапол - град на пицата, град на дворци,тврдини,цркви (400),град под зажтита на УНЕСКО каде можат да се видат прекрасни градби: Кралската палата, црквата Сан Франческо Ди Паола, Кастел Нуово,Театарот Сан Карло... Се продолжува до Бари а оттаму со брод со ноќно пловење до Игуменица.
02.01.2020 Утрото пристигнување во Игуменица а потоа се продолжува за Македонија. Пристигнување во  Битола во попладневните часови.
Цена: 13900 ден.
          
       Во цената е пресметано:
·         превоз со туристички автобус на дадената релација
·         превоз со брод Игуменица-Бари-Игуменица на “DECK”,со бродска такса
·         2 нокевања со појадок во хотел со 3* - Рим
·         разгледување на Рим со локален водич
·         попатни посета на Неапол
·         организација и придружник на екскурзијата
Во цената не е пресметано:  
·         задолжително здравствено патничко осигурување - без франшиза - 250 денари,
·         доплата за кабина Игуменица – Бари - Игуменица  од 50 - 90 евра по лице
(при резервација во Т.А.)
·         превоз, влез и разглед со слушалки на Ватикан со локален водич - 30 евра,
·         доплата на туристичка такса за хотел во Рим (4 еур по лице по ден-плаќање во хотел)
 
Напомена: Рок на пријавување  до 16.12.2019 година.
Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.